Årets största raketer!

4:e maj 2018

Falcon 9 Block 5 – Bangabandhu-1

Den femte mars kommer Falcon 9 Block 5 lyfta från Cape Canaveral. Den kommer att ha Bangabandhu Satellite-1 som sin last. Falcon 9 Block 5 är en ny version av den tidigare Falcon 9 Block 4. Elon Musk beskrev Falcon 9 Block 5 som den sista och slutgiltiga versionen av Falcon 9.

 

5:e maj 2018

Atlas V – InSight

Raketen Atlas V är planerad att lyfta den 5 maj 2018. Raketen kommer lyfta med InSight Lander som sin last. InSight Lander kommer bland annat ha med ett instrument som kan mäta jordbävningar, som på Mars kommer mäta ”marsbävningar” och rörelser i jordskorpan. InSight kommer landa på Mars i november 2018.

 

Juni 2018

Falcon Heavy – USAF STP-2

Falcon Heavy kommer i juni lyfta från Cape Canaveral. Den kommer stödja USAF(U.S. Air Force) EELV(Evolved Expendable Launch Vehicle) certifikatprocess för Falcon Heavy.

 

31:a Juli 2018

Delta 4-Heavy – Parker Solar Probe

Parker Solar Probe kommer lyfta ovanpå Delta 4-Heavy. Paker Solar Probe kommer att flyga på ett uppdrag som kommer pågå i 6 år och 321 dagar. Det är den första NASA raketen som är döpt efter en levande människa. Den kommer studera solen och kommer sakta sänka sin omloppsbana närmre och närmre solen för att sedan passera solen med en hastighet av ungefär 700 000 km/h och kommer vara den satellit som varit närmast solen. Den kommer passera endast 6,2 miljoner kilometer från solen.

 

Slutet av 2018

Falcon Heavy – Arabsat 6A

Falcon Heavy kommer lyfta med Arabstat 6A, en kommunikationssatellit för Arabsat i Saudiarabien. Arabsat 6A kommer ge kommunikation i mellanöstern och delar av Nordafrika och även i Sydafrika.

 Källor: SpaceFlightNow, Wikipedia, NASA


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *