Bra appar i skolan

Skolan är inte menad att vara en plats där man ska ha roligt. Det är en plats där man ska lära sig om olika ämnen och det är kall hård fakta. Dock kan man göra lärotiden lite roligare med speciella lekar, spel, etc. Idag lever vi dock i en tidsålder där barn är nästan helt uppslukade av teknologi. Därför kan det vara roligare att använda appar och läromedel på datorer eller telefoner. Därför har jag gjort en lista på läromedels appar/webbsidor som du kan använda.

Seterra (SO)

20kr/gratis

Google Play, App Store

Svenska, Engelska, Franska, Spanska, Tyska

Seterra är en utmanande kartapp. Med den kan du träna på alla världens länder, städer, sjöar hav med mera. Appen är bra att ha ifall du ska ha ett prov om t.ex Sveriges landskap eller USA:s stater. Appen kollar också hur snabbt du klarar av uppgifterna så att du kan göra bättre nästa gång. En ”måste ha” -app ifall du gillar eller bara vill öva på geografi och borde rekommenderas av alla SO-lärare. Appen kostar 20 kronor på App Store och Google Play men det finns också en gratisversion, fast  med mindre innehåll. Du kan också spela den fulla versionen gratis på din web browser genom att söka på Seterra Online.

Quizlet (Test och läxa)

Gratis

App Store, Google Play, PC

Språk: Engelska

Quizlet är en bra app för många olika saker som man vill testa och lära sig om. Som om ögats delar, om baseboll planers positiner, med mera. Med Quizlet kan du göra egna test som du senare kan dela med dig av och som andra kan pröva. T.ex kan du skapa en grupp för din klass och göra ett test om veckan tyska glosor som de kan öva på. Quizlet har också en funktion som kan vara rolig på lektionen som heter Quizlet Live. Då kan läraren starta ett spel med frågor eller glosor som eleverna ska svara på i grupper. Grupperna är slumpvist valda och det kan vara väldigt kul. Dock behöver man smart phones, datorer eller plattor (ipad t.ex) för att kunna spela det. Det är en app  som jag verkligen kan rekommendera till äldre årsgrupper.

Kahoot (Frågesport)

Gratis

App Store, Google Play, PC

Språk: Engelska

Kahoot är som Quizlet Live. Du skriver olika frågor med olika val och svar och de kan vara väldigt roligt att spela i klassen. Det kan vara för att öva på glosor, historiska händelser eller frågor om elever i klassen och det kan vara något man kan göra när det finns tid över. Dock krävs datorer, smart phones eller plattor (T.ex ipads). Det är en app jag kan rekomendera ifall man har några minuter kvar på lektionen och det inte finns något annat att göra.

GeoGuessr

gratis

PC, App Store

Språk: Engelska

”GeoGuessr” är som ”Google Maps Street View”. Den sätter dig på en plats i världen där du kan gå runt och titta på omgivningen. Men den berättar inte vart du är och det är själva utmaningen. Du ska försöka lista ut vart du är och sen trycka på kartan på din position. Sen får du se hur nära du var platsen gissade på och få poäng beroende på hur nära du var med din gissning. Ifall du vill ha hela upplevelsen måste du göra ett konto (Du kan logga in med Google eller Facebook konto). Då kan du välja bland olika ”Maps”. T.ex en Map som placerar dig bara någonstans i Europa eller i Stockholm. Du kan också göra egna Maps somdu kan dela med andra. Jag rekommenderar GeoGuessr för dem som vill lära sig hur det ser ut på olika platser i världen och göra det lite roligare.

Källor:

https://geoguessr.com/

https://kahoot.com/what-is-kahoot/
https://online.seterra.com/sv
https://quizlet.com/216914986/baseball-positions-diagram/

https://quizlet.com/diagram-showcase


Prenumerera på nya blogginlägg
One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *