Om

Södrabladet är Södra Ängby skolas webbtidning och redaktionen består av elever i årskurs 7-9. På sidan kan man läsa aktuella nyheter och reportage, personporträtt, serier, recept, insändare och mycket annat. Arbetet görs inom ramen för elevens val och ger eleverna möjlighet att träna sin förmåga att uttrycka sig i skrift genom textbearbetning och ökad kunskap om olika typer av artiklar och dess språkliga uppbyggnad. Detta utgör en stor del av syftet för svenskämnet i Lgr11:

• formulera sig och kommunicera i tal och skrift, • anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,• urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer (Lgr11, svenska, s. 222-223).

Inom samhällsämnet arbetar eleverna med att öka sina kunskaper om till exempel pressetik och upphovsrätt och tränar sin förmåga att:

• söka information om samhället från medier, Internet och andra källor och värdera deras relevans och trovärdighet (Lgr11, samhällskunskap, s. 200).

Redaktionens förhoppning är att skapa en webbtidning med ett innehåll som är varierat och lärorikt för nuvarande och kommande elever, föräldrar, släktingar och alla andra. Genom arbetet är det inte bara läsarna som lär sig, utan även vi på redaktionen, förutom fakta och om aktuella händelser, har vi till exempel utvecklat vårt skrivande och lärt oss om upphovsrätt och creative commons-regler för bilder och annat material och vi vill förstås lära oss ännu mer!

Södrabladet hoppas att nå många läsare genom Webbstjärnan. Vi på redaktionen arbetar med aktuella händelser från när och fjärran och lägger ner mycket energi och kärlek på artiklarna. Alla arbetar hårt för att artiklarna ska bli så bra som möjligt.

Om Södrabladet vinner Webbstjärnan, skulle vi inte bli förvånade i och med att vi kämpar så hårt! (Oliver, 8C vt-17)

Det är mycket motiverande för oss att fortsätta arbeta och utveckla Södrabladet i och med att vi vann Webbstjärnan. Det känns som en bekräftelse på att vi lyckas göra en underhållande och samtidigt lärorik webbsida!

Missa inte chansen att gå en match mot rektor Jan i SÖDRASPELET! Spelet är redaktionens idé och design och programmerat i Scratch.

Redaktionen läsåret 2017/18 består av:

Didrik Wistedt 9B, Aleksandra Romanova 9A, Oliver Sundberg 9C, Joel Byström 8B, Lovisa Werner 8C, Jolina Johnsson 8C, Freja Lundberg 8D, Emelie Bodén 8D, Sixten Book 7A, Stella Pihl 7A, Kristina Panic 7B, Johanna Bagelius 7C, Tuva Carlsson 7C, Linnèa Manzur 7C, Ludvig Meurke 7C, Anton Sangberg 7C, Sven Schulman7C, Ellen Wessén7C, Gabriel Fägerskiöld 7D, Carl Severin 7D, Michaela Werbes 7D

Kontakta oss gärna med synpunkter och/eller frågor! E-post till ansvarig lärare: Mailene Rollvén

Bilder och material som används i tidningen är tagna eller skapade av namngivna reportrar, om inte annat anges. Ta kontakt med oss på redaktionen om du vill använda någon av dessa bilder. Övriga bilder är använda under Creative Commons villkor, vilka finns länkat vid varje bild.

Mycket nöje!

Södrabladets redaktion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *