Södra Ängbys ”egen” mästerkock

Bild av Simon: Walter Sundling, Södras mästerkock

Som ni kanske vet så har vi en elev på Södra Ängby skola som tävlar i programmet Sveriges yngsta mästerkock, nämligen Walter i 6B. Vi på Södrabladet fick chansen att intervjua honom. Det var verkligen jättekul och han hade mycket intressant att berätta om programmet. Här kommer intervjun, så luta er tillbaka och njut av den väldigt charmige Walter Sundling.

Hur känns det att vara med i Sveriges yngsta mästerkock?
Det var väldigt roligt och en ny upplevelse. Jag var väldigt nervös inför programmet men det var inte så illa och jag har fått många nya kompisar.

Vilken är din favoritmaträtt?
Jag gillar enkel mat, mina två favoriträtter är pannkakor och tacos.

När började du laga mat?
Jag har alltid gillat att laga mat men det var vid 9-10 års ålder jag verkligen öppnade ögonen för matlagning och tog det på allvar.

Vad är dina intressen utöver matlagning?
Mina andra intressen, utöver matlagning, är simning, fotboll och ishockey.

Hur var det att träffa kändiskockarna?
Det var kul att umgås med kändiskockarna, man får umgås med dem mer än vad som syns i bild.

Hur fick du idén att du ville vara med?
Jag såg en artikel på tv och bestämde mig för att testa. Sedan fick jag prata i telefon med någon från TV4 kring varför just jag skulle vara med. I höstas var jag med på audition och i september fick jag veta att jag var antagen till Sveriges yngsta mästerkock. Jag blev självklart väldigt glad.

Vad var det bästa med att delta i Sveriges yngsta mästerkock?
Jag fick många nya kompisar och bra feedback på hur jag kunde ta min matlagning till nästa nivå. Jag umgås fortfarande med de andra mästerkockarna och vi har blivit väldigt bra vänner.

Av: Simon och Hugo


Prenumerera på nya blogginlägg
One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *